miercuri, 28 noiembrie 2012

Jumătăţi de adevăr

O femeie întotdeauna ştie că nu îi place să fie comparată cu nimeni şi decât să afle o părere dureroasă despre faptul că nu găteşte ca mama lui, preferă să fie minţită frumos sau să i se spună doar jumătate de adevăr. Totodată, femeilor nu le place să li se strice euforia unui lucru cumpărat prin întrebarea: cât a costat? Şi, în cazul în care vor fi întrebate de iubit, cu siguranţă vor minţi şi vor spune că e vorba de o reducere substanţială.

Fără să fim dure, să ştii că poţi fi un bărbat foarte drăguţ, dar dacă nu există scânteia, noi nu vrem totuşi să îţi rănim sentimentele. De aceea când o să ceri numărul de telefon, poate o să ţi-l dăm, dar, deşi spunem că poţi să ne suni, minţim. Cu toate acestea, nu vrem ca tu să suferi. Adesea mândria este puternică, iar dacă o femeie dă dreptate unui bărbat, înseamnă că minte. Spune asta pentru că nu vrea să intre în polemici şi preferă să lase impresia că îi dă dreptate, deşi nu crede nici ea când spune asta.

Drept urmare, se întâmplă de multe ori în viaţă să ajungem să spunem unele minciuni sau să omitem o parte din adevăr ca să nu îi facem pe cei din jur să sufere. Nu contează că suntem femei sau bărbaţi, de multe ori simţim nevoia de a-i proteja pe cei din jur şi să venim în întâmpinarea lor doar cu „jumătăţi de adevăr”. Dacă asta e bine sau rău, fiecare decide prin felul lui de a fi şi prin caracterul său. Mai rău este atunci când suntem convinşi că mai bine ascundem adevărul decât să rănim pe cineva şi într-un fel sau altul întoarcem vina noastră asupra celorlalţi (ceva de genul: de ce să nu moară şi capra vecinului), iar unul iasă cu faţa curată şi celalalt suferă asumându-şi ceva care nu merită şi nu are nici o vină. Câteodată, o minciună frumoasă ne poate ajuta, dar fuck, câteodată nu…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu