joi, 15 noiembrie 2012

Cât de bine ne fac reţelele de socializare?


În ultimii ani te trezeşti că depunând un CV de angajare la o firmă, primul lucru pe care aceasta îl face este să te caute pe reţelele de socializare şi să vadă cât timp bântui tu pe acolo şi care este atitudinea ta.

Popularitatea reţelelor de socializare este în continuă creştere, numărul persoanelor cu conturi pe aceste site-uri crescând de patru ori între 2005 şi 2009. Unii spun că e de bine pentru societate, în general,  alţii spun că, dimpotrivă, reţelele de socializare pot afecta sănătatea fizică şi mentală a oamenilor.

Cu toate acestea, se spune că efectele benefice ale reţelelor de socializare ar exista totuşi.

Reţelele de socializare contribuie la îmbunătăţirea relaţiilor interpersoanle, chiar dacă sunt la distanţă şi virtuale. Îmbunătăţesc comunicarea, iar oameni care, practic, nu s-au văzut niciodată faţă în faţă pot deveni foarte buni prieteni. În plus, prin sortarea prietenilor ai posibilitatea de a-i adăuga în cercul tău doar pe cei care îţi împărtăşesc aceleaşi interese, au aceleaşi idei şi valori. De asemenea, poate reduce nivelul anxietăţii oamenilor care nu sunt la fel de bun comunicatori dacă sunt faţă în faţă cu cineva.

În plus, reţelele de socializare oferă gratis servicii de comunicare (mesagerie, blogging, stocare de poze), servicii de entertainment (jocuri, prezentare/promovare evenimente etc.).

Utilizatorii de internet au mai mulţi prieteni şi în viaţa reală decât persoanele care nu obişnuiesc să-l utilizeze. Utilizatorii reţelelor de socializare îşi măresc numărul de prieteni virtuali cu care să se întâlnească şi în viaţa reală.

Totodată, reţelele sociale pot contribui la schimbarea mentalităţii şi la prezentarea altor alternative decât metodele tradiţionale de comunicare a unei idei.

Este uşor să-ţi triezi vitorii prieteni cu ajutorul reţelelor de socializare fără să pierzi foarte mult timp până să descoperi cine îţi împărtăşeşte ideile. Ca în orice alt lucru trebuie să fi stăpân pe situaţie şi să nu aluneci pe cealaltă pantă, nefăcând altceva decât să te izolezi şi să pierzi vremea fără nici un scop sau rezultat navigând pe aceste reţele de socializare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu