luni, 14 ianuarie 2013

Sufletul pereche nu se găseşte pe reţelele de socializare

Am revenit astăzi la subiectul "sufletului pereche" cu o persoană aflată culmea, în acelaşi film cu mine şi am fost amândoi de acord că sufletul pereche nu se găseşte pe reţelele de socializare. Unii dintre noi pentru că se concentrează prea mult asupra descoperirii ideii de suflet pereche ratează poate savoarea vieţii.

Atunci când spunem suflete pereche ne gândim la două persoane care au una faţă de cealaltă un sentiment profund şi natural de dragoste, dependenţă, intimitate, sexualitate, afinitate, spiritualitate şi compatibilitate. Peste tot întâlnim conceptul de suflete pereche şi, cu siguranţă, mulţi dintre noi visează încă la întâlnirea cu această persoană care să o completeze, să o iubească, să o înteleagă întru totul, să o citească dintr-o singură privire, să o cucerească şi cu care să îşi petreacă restul zilelor. Mulţi dintre noi au avut norocul să întâlnească această persoană cu care şi-au clădit un destin comun.

Într-o relaţie există şi suişuri şi coborâşuri, nimic şi nimeni nu este perfect, însă, dacă atunci când ne aflam într-o perioada nu tocmai potrivită, ne întrebăm dacă el/ea este ceea ce caut, dacă ne face fericiţi, dacă ar exista cineva mai bun sau mai potrivit şi răspunsul celei din urma este „da”, atunci este posibil să fim victimele propriilor aşteptări măreţe. Ne aşteptăm ca acest suflet pereche să ne ajute să ne învingem fricile, să depăşim obstacolele, să ne dobândim calităţile de aur, să ne susţină, să ne respecte şi să fie tot ceea ce noi nu suntem dar ne dorim ca celălalt să aibă.

De-a lungul vieţii, o persoană are mai multe relaţii şi, de cele mai multe ori, toate sunt diferite. Iubirea pe care o poţi simţi diferă de la o persoană la alta. De anumite persoane suntem atraşi într-un mod inexplicabil şi ne pierdem minţile, pe alţii ajungem să îi iubim cu timpul, de alţii ne ataşăm, pe alţii îi adorăm, pe alţii doar îi dorim etc. Dacă acum iubim pe cineva, acest lucru nu înseamnă că iubirea aceasta o sa dureze la nesfârşit sau că nu putem să simţim la fel, sau mai mult, pentru altcineva, care, potrivit definiţiilor, ar fi sufletul nostru pereche. Dacă noi putem iubi mai multe persoane de-a lungul vieţii, conceptul de suflete pereche ce mai înseamnă?

Nu există dovezi ştiinţifice care să ne demonstreze că sufletele pereche există. Acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să credem că, acolo undeva, nu există nimeni cu care să ne unim destinele, ci că totul depinde de noi, de şansele şi norocul pe care îl avem, de cum abordăm situaţiile în care ne aflăm. Acest lucru mai înseamnă că dragostea este uneori ceva ce dobândeşti în timp prin clădirea încrederii, menţinerea respectului, prin intimitate, susţinere, sexualitate, iubire altruista şi bunătate şi nu prin simpla consecinţă a destinului.

Dacă stai toată ziua pe reţele de socializare şi speri să îţi descoperi aşa sufletul pereche, probabil nu o vei face niciodată. Lasă viaţa să decurgă normal, ţine sufletul deschis permanent şi lasă ca oamenii să intre în viaţa ta. Dacă destinul îţi rezervă în această viaţă o întâlnire cu unul sau mai multe suflete pereche (din cele trei categorii) o vei face şi vei ştii asta din momentul în care aurele voastre se vor întâlni. Între voi va exista o conexiune care vă va da de ştire că v-aţi găsit.

Ca să aflaţi mai multe despre teoria sufletelor pereche vă îndemn să citiţi articolul Ce ştim despre teoria sufletelor pereche

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu