duminică, 9 iunie 2013

Un vis împlinit - concertul Deep Purple

Vineri 7 iunie 2013 mi-am îndeplinit un vis, acela de a vedea formaţia Deep Purple în concert. M-am mobilizat împreună cu prietenii din Timişoara şi am mers la Cluj. Nu au contat orele făcute până acolo, nu a contat oboseala şi nimic altceva, am aşteptat cu nerăbdare să se facă ora 22 şi Deep Purple să urce pe scenă. Am stat atârnată de gardul din faţa scenei şi m-am delectat aproape două ore văzându-i de aproape pe cei care au scris istoria în muzica mondială.

Peste 20.000 de persoane, atât tineri, cât şi oameni în vârstă, au participat, vineri seară, la concertul celebrei trupe rock britanice Deep Purple de pe Cluj Arena, în cadrul Cluj Arena Music Fest, chiar şi muzicienii declarându-se încântaţi de public şi de atmosfera creată pe stadion.Lumea a dansat, a băut bere, a făcut poze şi a cântat alaturi de cei care au fost pe scenă. Între cei prezenţi la festival s-au aflat oameni de toate vârstele, atât tineri, cât şi bătrâni, mulţi îmbrăcaţi cu geci, pantaloni din piele, blugi sau tricouri cu formaţiile rock preferate.

Când au urcat pe scenă membrii celebrei trupe rock Deep Purple, spectatorii a-au trezit vibrând alături de muzicieni la piese precum Fireball, Into the Fire, Strange Kind of Woman. Ian Paice a zdruncinat tobele într-un solo de baterie electrizant, fiind urmat de un solo de chitară al lui Steve Morse şi unul de pian al lui Don Airey, care au pregătit publicul pentru piese ca Perfect Strangers, Smoke on the Water, Hush şi Black Night. La multe piese, dar mai ales la Smoke on the Water publicul a cântat alături de Deep Purple într-o unică voce, muzicienii arătându-se încântaţi de publicul de pe Cluj Arena şi mulţumind în nenumărate rânduri pentru aplauze, cu cuvinte ca "Magnifique" "Great", "Superb".

Trupa de muzică rock Deep Purple a fost înfiinţată la Hertford, Marea Britanie, în anul 1968. Fondată sub numele de Roundabout, a fost una dintre trupele de marcă ale stilului heavy metal din anii '70 şi este cunoscută mai ales pentru hiturile "Smoke on the Water" şi "Child in Time". Alături de Led Zeppelin şi Black Sabbath, cei de la Deep Purple sunt consideraţi a fi unii dintre pionierii heavy metal-ului şi hard rock-ului. Trupa a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume. Trecând prin numeroase schimbări de componenţă, în prezent trupa este formată din Ian Gillan - voce, Steve Morse - chitară, Roger Glover - bas şi Ian Paice - baterie, alături de Don Airey - claviaturi. Deep Purple a lansat, în 26 aprilie, un nou album de studio, intitulat "Now What?!", al 19-lea din carieră. Albumul conţine 12 piese, iar una dintre acestea reprezintă un tribut adus actorului Vincent Price, un star al filmelor horror. Precedentul album de studio lansat de trupa Deep Purple se intitulează "Rapture of the Deep" şi a apărut pe piaţă în anul 2005.

Deep Purple a susţinut două concerte la Bucureşti, în 1998 şi 2007 dar eu din păcate atunci nu am reuşit să merg să-i văd. Sunt convinsă că acum a fost momentul potrivit şi sper să nu fie ultima dată când îi văd. Dacă la Depeche Mode te duci să vezi o trupă comercială, la Deep Purple te duci să vezi o trupă care a scris istorie în muzică...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu