sâmbătă, 2 mai 2020

Un altfel de an

Nu stiu cum percepeti voi aceasta perioada dar eu habar nu am cum si cand au trecut ultimele 2 luni. Parca aseara era 29 februarie si sarbatoream cu prietenele mele anticipat ziua mea de nastere care avea sa vina in 2 martie si astazi realizez ca de fapt este 2 Mai. A fost o perioada altfel care nu se va termina peste noapte si care eu sper ca ne va ajuta sa realizam ca nu se termina totul la serviciu si la viata sociala pe care o avem fiecare.

O noua luna, deci, ocazie pentru a te reorganiza in gandire si in actiuni. Si cum fiecare zi este noua, diferita, acum ar fi bine sa iti stabilesti noile seturi de valori si nevoi / obiective cu care pornesti la drum in in urmatoarea perioada sperand ca treci cu bine peste aceasta izolare. Nu poti face liste cu dorinte si obiective neparticipand si tu in a le da viata zilnic. Vreau sa clarificam acest mesaj prin ceea ce am spun mai sus, anume fiecare zi este altfel decat cealalta si noi oamenii ar trebui sa constientizam si sa ne ingaduim sa traim puterea prezentului in fiecare zi diferita. Pe de alta parte, intentia acestui mesaj este aceea de a veni in ajutorul oamenilor care isi doresc o viata diferita decat cea pe care o traiesc in prezent, si bineinteles, oricine isi doreste o viata mai buna. Cum te pozitionezi in cea mai buna versiune a ta din punct de vedere personal, sanatate, forma fizica, familie, relatii, pasiuni si din punct de vedere social, profesional, financiar. Imagineaza ti care este cea mai buna versiune a ta in aceste sfere ale vietii tale. Este important sa aducem aici si o scurta viziune a rezultatelor pozitive ale perioadei trecute, pot fi si lectii pozitive invatate in urma unor experiente negative. Reflecteaza si alege emotiile, lectiile pozitive invatate, si pune le pe lista ta. Acestea sunt resursele tale, punctul tau de plecare in rezolutia noii perioade ce va sa vina.

Asa cum observam, avem nevoie sa luam in calcul mai multi factori pe care sa nu-i abandonam pe parcursul anului daca vrem sa avem o viata diferita. Pe langa acesti factori, avem nevoie si de o motivatie solida pentru a ramane constanti si consecventi. Cu cat motivatia poate influenta in mod pozitiv vietile a cat mai multor oameni sau chiar ale planetei, cu atat forta este mai mare si puterea atractiei resurselor necesare este mai mare. Deci, pana in acest punct unde te afli ? Ai cosntientizat cu ce resurse vii, care este cea mai buna versiune a ta, care este intentia ta, ce te motiveaza. Avand o imagine clara acum, poti stabili care sunt prioritatile si care sunt actiunile de care ai nevoie pentru a aduce la indeplinire obiectivele tale. Sa nu uitam de ambele aspecte in orice actiune, si sa luam in calcul responsabilizarea pe care trebuie sa o asumam in toata acesta poveste. Este povestea noastra si avem nevoie de creativitate.Asadar, chiar daca trebuie sa ne asumam si parti mai neplacute ale procesului, picuram putina creativitate si orice se poate transforma. Schimba orice amenintare intr o oportunitate!

 Poate pentru a-ti aduce la indeplinire obiectivele, de multe ori trebuie sa nu actionezi, ci din contra este nevoie de abstinenta, este nevoie sa fii pasiv. Nu este chiar usor sa adopti o atitudine diferita, dar toate aceste lupte cu sinele vechi fac parte din proces. Este un antrenament continuu dar si satisfactiile sunt pe masura. Orice satisfactie este o caramida la temelia increderii in sine, astfel cu pasi mici vei ajunge sa cosntruiesti acea viata diferita despre care vorbesc. Sa nu uitam de lista cu actiuni diferite. Pe langa comportamente diferite de care avem nevoie, este necesar sa ne gandim la actiuni diferite, doar asa te obisnuiesti cu noul, iesind din zona de confort.

Cu siguranta, nu este o calatorie usoara si de cele mai multe ori nu putem sa o facem singuri, sau e mai sigur si mai rapid sa o facem cu cei dragi noua care ne sunt alaturi in aceasta perioada.La un moment dat vom trece peste aceasta perioada dificila si incet, incet vom reveni la viata pe care o stim. Eu una mie imi doresc sa revin mai asumata si mai constienta ca noi oamenii nu putem sta in calea a ceea ce altcineva la nivel inalt a pregatit pentru noi.

Deocamdata #stayhome

Un comentariu:

  1. Well, nici pentru mine nu e usor, cum ziceai, dar imi da mai mult timop pentru alte lucruri - cei dragui si pentru mine insami, si reorientare in cariera. Timpul nu sta in loc din cauza covidului (care a existat si inainte), Trebuie sa invatam sa traim si cu el, doar sa fim mult mai atenti la igiena, ca Monk :P
    Nu cred ca vom reveni la viata normala vreodata. Dupa ce ti-a murit cineva de un virus nimic nu mai e normal, raman traume.

    RăspundețiȘtergere