luni, 25 mai 2020

Ordinea din viata noastra

Marea majoritate dintre noi am realizat ca ordinea din jurul nostru ne afecteaza pozitiv celelalte aspecte ale vietii. Se spune ca ordinea din exterior stimuleaza ordine in interiorul nostru, in gandire iar dezordinea din exterior genereaza dezordine si in interior, in mintea noastra. Nu este indicat sa caram dupa noi amintiri, traume, judecati critice din trecut care ne impiedica sa traim in prezent.

Nu stiu cum se intampla la voi, dar eu sunt nevoita sa fac cateodata ordine, sa ma eliberez de multe lucruri, atat materiale cat si psihice. De cele mai multe ori se intampla si in psihicul nostru, caram dupa noi amintiri , atasamente care nu ne ajuta la nimic, nu ne aduc bucurie, ne scot din armonia fluxului universal.

Nu stiu voi, dar eu am realizat ca nu doar in lucrurile materiale trebuie sa fac ordine, cateodata trebuie sa facem ordine si in relatii, in amintiri, sa lasam in urma aspectele negative ale vietii. Cand decidem sa renuntam la anumite lucruri, Universul are grija sa le inlocuiasca cu altele mai frumoase.

Ne vine greu sa ne detasam de lucrurile noastre, deoarece suntem atasati si de la aceste atasamente vin suferintele, dependentele. Motivele pentru care nu putem renunta la ceva sunt atasamentul de trecut sau frica de viitor. Recomandat ar fi sa pastrezi doar ce iti inspira bucurie, oamenii si obiectele care te sprijina, care iti dau incredere.

In legatura cu bagajele psihice, arde-le, scrie pe o foaie de hartie problemele tale si arde foaia, este o tehnica. Cele care nu “ard” trebuie rezolvate, cere ajutor, consulta un specialist, dar nu le mai cara dupa tine. Si as mai adauga aici, nu te impovora cu problemele altora, ajuta cu ce poti, dar detaseaza-te, nu te lasa prada vampirilor energetici!

Iar lucrurile materiale de care nu ai nevoie doneaza-le daca sunt in stare buna, sau arunca-le. Ia-ti timp si sorteaza fiecare lucru din casa, intreaba-te daca iti aduce bucurie? De cate ori descoperim ca nu suntem integrati in fluxul armoniei este necesar sa ne intrebam ce lucruri psihice ducem cu noi zi de zi, in ce domeniu trebuie sa facem curatenie.

Daca ne dorim armonie in viata este necesar sa ne eliberam de lucrurile de care nu mai avem nevoie, atat de cele materiale cat si de cele psihice. Sa avem incredere in viata, ca ne va oferi altele lucruri mai frumoase si mai bune.

Viata ne ofera intotdeauna daruri chiar daca uneori sunt ambalate mai ciudat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu