sâmbătă, 4 mai 2013

O seară extraordinară cu Rezident EX

 O dimineaţă în care m-am trezit cu dureri de gât şi de palme. Nu, nu mă doare gâtul de la fumat de data asta, ci mă doare de la cât am urlat aseară, urlat, cântat, aclamat...nici nu ştiu cum să îi spun. Am aşteptat 10 ani ceea ce s-a întâmplat aseară, adică întoarcerea pe scenă a lui Kempes...OMG, a fost extraordinar. O seară ce nu aş fi vrut să se mai termine şi să-i ascult la nesfârşit pe cei de la Rezident Ex. Toate momentele în care eram la un concert Cargo şi aşteptam momentul în care Kempes să apară de undeva, nu au mai contat din momentul în care el a urcat aseară pe scenă. Vocea lui extraordinară şi dorul de întoarcere acasă pe scenă a lui Tavi Iepan au făcut ca toată lumea să cânte împreună cu ei aproape două ore. În afară de faptul că am aşteptat o groază de ani să îl ascult cântând live pe Kempes, m-am revăzut aseară la concert cu prieteni pe care chiar dacă nu i-am vâzut tot de vreo 10 ani, am continuat discuţiile de unde le-am lăsat în trecut şi am petrecut o seară tare frumoasă...mai vreau, pe bune că mai vreau să-i asult live, dar nu mai vreau să aştept încă zece ani...mă bucur că au revenit pe scenă şi sper să îi văd cât mai des cântând acasă.

"Revenirea lui Ovidiu Ioncu-Kempes (fostul solist al trupei Cargo) pe scenele din România, după aproape zece ani petrecuți în Australia, a reprezentat unul dintre cele mai mediatizate evenimente muzicale ale anului 2012. „Vocea de aur a rock-ului românesc este din nou acasă!”, au exclamat, cu același entuziasm, atât mass-media, cât și a publicul prezent la concerte. Iar această întoarcere a fost cu atât mai prețioasă, cu cât ea s-a produs într-un adevărat supergrup: Tavi Iepan (inițiatorul proiectului Rezident Ex, chitară, Hamburg, ex Progresiv TM, Cargo, Flying Wood, Locatarii), Christian Podratzky (bass, Berlin, ex Impact, Pro Musica, Poems for Layla, Abra), Matthias Lange (chitară, Hamburg, ex Metalium, Sinner), Florin Cvasa (tobe, ex Neurotica), Adrian Popescu (chitară, Paris, ex Metamorf, Cargo). Alpha este un simbol. Înseamnă un început, dar poate fi considerat și sfârșitul unui drum anterior. Acesta este mesajul pe care Tavi Iepan a vrut să-l transmită prin apariția acestui album, care conține piesele pe care el le-a compus pentru Cargo, înainte de a emigra în Germania, dar și o piesă nouă, „Catedrala sufletului”, compusă special pentru vocea lui Kempes. Este și mesajul pe care ceilalți membri ai supergrupului Rezident Ex îl consideră adecvat pentru carierele și biografiile lor.

Unele dintre piesele albumului Alpha sunt mari hituri ale rock-ului românesc, altele, prime audiții care promit să devină mari hituri. Și unora și altora li se adaugă plus-valoarea unei voci de excepție și a unor instrumentiști experimentați, care au arătat încă de la primele apariții sub numele Rezident Ex că pot crea o pagină nouă în istoria rock-ului românesc. O pagină nouă care pornește de la un alt moment Alpha, al unei trupe a cărei legendă a fost construită prin contribuția semnificativă a lui Tavi Iepan, Ovidiu Ioncu-Kempes și Adrian Popescu: Cargo. Albumul Alpha este o producție 100% Rezident Ex."

Welcome home Rezident EX, good job...

2 comentarii:

  1. In primul rand nu e o idee buna sa zici ca Ovidiu Ioncu a fost vocea de aur a rockului romanesc, chiar daca citezi. Uiti de Minculescu.

    In al doilea rand, formatia asta e in vizita (marea majoritate oricum). Acasa pentru ei inseamna Australia, Germania (Hamburg, Berlin), Franta (Paris) si Romania. Florin Cvasa parca sta in Romania.

    In al treilea rand o trupa e o imagine, iar Rezident Ex si trupele ca aceasta sunt o imagine. Un "supergrup" se formeaza pentru a aduce cati mai multi fani de la fostele lor trupe. Daca Ioncu nu mai poate sa cante sunt morti. Nostalgia pentru Ioncu este principala lor sursa de fani/bani. Si artistii trebuie sa manance o paine...si sa bea un vin sau whisky bun.

    In al patrulea rand nu sunt nici pe departe atat de buni pe cat ai crede tu sau ii faci tu sa para in blogul tau. Esti doar nostalgic(a). Ioncu nu mai e in cea mai buna forma si chiar as fi vrut sa il vad pe Ovidiu mai in forta. Instrumentalistii nu trebuie sa fie experimentati pentru a face muzica buna, ci trebuie sa fie doar buni.

    In sfartsit spun si de ce mai iau de trupa asta: abuzul trecutului! Desi albumul este intitulat Alfa ,daca are melodii Cargo, nu este un nou inceput. Este doar o incercare de a profita de pe urma trecutului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Zaco Zacos, merci de comentariu si de parare. Fiind la spectacol si stiind exact ce se intampla si cine este Rezident Ex imi rezerv dreptul la mine pe blog de a nu fi in totalitate de acord cu tine :)
    Nu am timp sa raspund punctual la fel ca tine, dar cred ca Ovidiu Ioncu este inca intr-o forma buna, ca are o voce extraordinara si ca au tot dreptul ca Alfa sa aiba in el o parte din Cargo...este partea lor. Cateodata cu totii asteptam sa aducem trecutul frumos din nou la suprafata :)

    RăspundețiȘtergere