joi, 14 februarie 2013

De ce furăm sărbători când le avem pe ale noastre?


În fiecare an în data de 14 februarie eu mă enervez...nu mă întrebaţi de ce pentru că este de la sine înţeles. Sunt român şi sărbătoresc Dragobetele, nu sunt o furăciune spurcată de import. Valentine's Day este o sărbătoare de import, după cum o arată şi numele său. Alături de Halloween, Ziua Îndrăgostiţilor a intrat în rutina anuală a românilor, care îşi dăruiesc inimioare, trandafiri şi îşi trimit felicitări cu tradiţionala întrebare "Would you be my Valentine?".

Valentine's Day a intrat în viaţa românilor, chiar dacă exista deja o sărbătoare autohtonă dedicată iubirii, pe 24 februarie: Dragobetele. Se pare că Ziua Îndrăgostiţilor a fost mai atrăgătoare, pentru că oraşele se umplu de simboluri ale iubirii pe 14 februarie, iar în Ziua de Dragobete nu îşi amintesc mulţi că este ceva de sărbătorit.

Vouă vi se pare normală promovarea unei sărbători de import în detrimentul uneia autohtone? Credeţi că este mai bine să celebrăm iubirea alături de majoritatea statelor occidentale sau aţi prefera popularizarea Dragobetelui? Credeţi că românii au ceva de pierdut prin adoptarea Valentine's Day sau câştigă o zi frumoasă, dedicată îndrăgostiţilor din jurul lumii? Sau este o zi pe care o sărbătoresc doar din spirit de turmă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu