vineri, 28 decembrie 2018

Undeva la mijloc

 Prefată...


Simţim cum iubirea creşte în noi mai tare cu fiecare gând. Visăm cu ochii deschisi la revederi romantice, la sărutări pasionale, la cuvinte de iubire spuse în şoaptă… Ne inchipuim tot felul de situaţii, de scenarii cu happy-end. Şi într-o zi, ne dăm seama că cel pe care il iubim nu ne răspunde cu aceeaşi monedă.

Poate cu toţii am trecut prin asta, am iubit şi n-am fost iubiţi, sau am fost iubiţi şi n-am dat doi bani pe sentimentele altora.  Nu există o explicaţie pentru felul în care ne comportăm câteodată. Pur şi simplu, se întâmplă şi nu prea ai cum sa eviţi asta. Poţi oare să-i spui inimii pe cine să iubească şi pe cine să nu iubească? Nu ai cum, nu ai nicio şansă să faci asta! Te vei indrăgosti de oameni pe care niciodată n-ai fi crezut că ai să-i iubeşti, te trezeşti cu declaraţii de iubire de la oameni cărora le-ai întors spatele până acum şi nu le-ai arătat niciun gest de interes sau de afecţiune.

Este cert că iubirea neâmpărtăşită există şi foarte mulţi ne confruntăm cu ea. Şi este tare să fii respins, o durere greu de exprimat în cuvinte îţi cuprinde sufletul şi te rupe în două. Suferi ca un câine şi te întrebi cum ai ajuns în situaţia asta. Apoi ieşi în oraş cu prietenii şi te îmbeţi. Odată, de două ori, de nenumărate ori într-o perioadă desul de scurtă. Iubirea nu ţine de celălalt, de modul în care acesta alege să-ţi răspundă, ci de capacitatea ta de a iubi şi de a-ţi dărui iubirea.

Nu am solutii salvatoare, nu am metode sau sfaturi care sa te ajute sa anihilezi durerea. Sunt doar un psiholog banal, nu pot face minuni. Poate dacă nu te vei mai împotrivi şi te vei abandona iubirii din sufletul tău, lucrurile vor fi mai uşoare. Teoretic. Cu timpul rănile încep să doară din ce în ce mai puţin, până se aşterne uitarea. Sau poate doar începem să ne obişnuim cu durerea aceea în suflet şi cu faptul că cel iubit nu este prin preajma. Cu toate că nu-l găseşti pe nicăieri, începi să-l vezi pretutindeni. Cum poţi să spui că nu-l ai când el este acum o parte din tine, când îl vezi în tot ceea ce te înconjoară? Iu­birea din tine este tot ceea ce ai nevoie. De fapt, iubirea a fost dintotdeauna înlăuntrul tău şi acum doar s-a manifestat mai intens. Iubirea sălăsluieşte înlăuntrul fiecăruia dintre noi din clipa în care ne naştem şi aşteaptă în permanenţă să fie descoperită. O viaţă fără iubire este lipsită de însemnătate. Indiferent despre ce fel de iubire este vorba.

Puterea de a merge mai departe este în tine, trebuie doar să-ţi propui să uiţi. 
Este numai alegerea ta. 
Cu ce vrei să-ţi condimentezi viaţa? 
Cu regrete, resentimente, furie, ură? 
Sau cu iubire şi armonie?
...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu