duminică, 13 decembrie 2015

Tăria de caracter a oamenilor puternici

Se spune despre unii oameni că au un spirit puternic. Ei rezistă unor încercări foarte dure. Cînd spiritul unui om este foarte puternic el poate să treacă prin situaţii critice fără să-şi piardă valorile, credinţa şi mai ales capacitatea de a se bucura. De asemenea, în confruntarea cu bolile, adeseori grave, se poate vedea cît de puternic este spiritul unui om sau, altfel spus, tăria lui. Un spirit puternic poate să producă efecte miraculoase de autovindecare sau măcar de supravieţuire un timp mult mai îndelungat decît în cazul oamenilor cu un spirit mai slab, atinşi de aceeaşi boală sau de aceeaşi rană. Despre un om cu spirit puternic spunem de obicei că el aparţine mai mult Cerului decît Pămîntului, cu toate că acesta rezistă mult mai bine aici pe Pămînt, decît un spirit împămîntenit. El este foarte puţin legat sau condiţionat de lucrurile şi lumea în care trăieşte şi tocmai de aceea se descurcă mai bine cu ele.

De ce sînt totuşi spiritele oamenilor atît de diferite în ce priveşte tăria lor dacă spiritul, care este scînteia divină din noi şi este acelaşi în toti, nu are cum să fie în unii mai puternic, iar în alţii mai slab? Ceea ce poate fi mai puternică sau mai slabă este însă manifestarea lui în noi, legătura care există între spiritul din noi şi corpurile cu care am fost înzestraţi. Un spirit puternic este caracterizat de o mare putere a credinţei şi aici nu vorbesc doar de credinţa în Dumnezeu, ci, în general, de credinţa în ceva sau cineva. Astfel, în funcţie de natura celor în care credem pot fi spirite puternice orientate pozitiv, dar pot fi şi spirite puternice orientate negativ, pentru că tăria spiritului nu este dată de natura celor în care credem, ci de intensitatea cu care credem. Sper să alegeţi totuşi să deveniţi un spirit puternic prin susţinerea binelui şi nu a răului, pentru că răul este limitat totuşi, pe cînd binele nu are nici o limită, el te poate conduce pînă în inima lui Dumnezeu.

Ceea ce ne ajută cel mai mult în încercările vieţii este spiritul nostru, mai precis tăria lui şi totodată orientarea lui pozitivă. Caracterul puternic al unui om se spune că este ceva înnăscut. Totuşi, el poate fi dezvoltat dacă vom avea grijă să ne dăruim unui astfel de scop. Caracterul este suma faptelor noastre, el poate fi modelat prin toate faptele pe care le facem în initimitate sau în văzul lumii şi de intenţiile care se află în spatele faptelor noastre. Un om cu un caracter puternic, capabil să-şi respecte cuvîntul dat, de exemplu, este totodată un om cu un spirit puternic. Spiritul este în ultimă înstanţă ceea ce EŞTI şi nu ceea ce AI. Cu cît eşti mai aproape de ceea ce eşti cu atît eşti mai departe de lucruri şi lume (în sensul detaşării). Un spirit puternic este un spirit sărac în dorinţe, sărac chiar şi în idealuri, dar foarte mobilizat în a le împlini pe cele puţine care îl animă totuşi.

Caracterul puternic sau spiritul puternic al unui om este coloana lui vertebrală şi totodată aripile lui, cu care se înalţă în tăria cerului. Un spirit puternic şi totodată pozitiv orientat, rămîne aproape mereu surîzător indiferent de încercările la care îl mai supune viaţa. La omul în care spiritul este puternic, funcţiile vitale şi cognitive îşi trag seva din spirt şi nu din afară. Cînd reuşeşti să-ţi găseşti susţinerea în propriul tău spirit şi nu în cele exterioare, abia din acel moment încolo începi să experimentezi cu adevărat libertatea, împlinirea şi fericirea intensă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu