vineri, 15 aprilie 2022

Femeia puternică și alte bazaconii


Nu știu cum sunt alte femei, dar eu mi-am petrecut ultimii 45 de ani de viață primind același sfaturi din toate părțile, de la familie și prieteni, la colegi sau tovarăși ocazionali de carieră sau de drum "Fi mai sensibilă". Cu timpul, am ajuns să cred că sensibilitatea este o slăbiciune, un defect care trebuie ascuns în spatele unei minți hotărâte, o meteahnă care te împiedică să urci pe scara socială dominată de doamne de fier, binecuvântate de natură cu darul cutezanței și al emfazei.

Puterea ne este oferită pentru a supraviețui, la fel cum și frica. Un om puternic, de fapt, nu ar trebui să aibă frică. Același lucru putem spune și despre femeile, care se străduie să fie puternice, astfel încercând să-și asigure o protecția. Însă, oricât de paradoxal ar suna, deseori femeile care sunt puternice, de fapt, au o protecție atât de mică și sunt atât de sensibile.

Femeia nu trebuie să fie puternică. Mai ales până nu este în pericol. În caz contrar, această putere poate fi percepută ca o autoapărare inexplicabilă care nu face altceva decât să îndepărteze oamenii. Această autoapărare poate fi, la un moment dat, necontrolată, și atunci femeia ajunge să trăiască într-o singurătate enormă.

„Oricât de puternică ar fi o femeie, ea se află în așteptarea unui bărbat mult mai puternic decât ea, nu pentru ca să o limiteze de libertate, ci pentru că el o va face să se simtă sensibilă. Femeia nu este născută să fie puternică, la urma urmei, ea se consideră „sexul slab”, însă circumstanțele și viața (spun unele femei) o fac să se deghizeze în femeia puternică.

Dacă simți că puterea interioară îți dăunează, de fiecare dată întreabă-te: „Pentru ce am nevoie acum de putere? Ce vreau să le demonstrez celor din jur?” Dacă este vorba despre viață și moarte, atunci da, trebuie să fii puternică și să lupți. Iar dacă îți dorești o relație frumoasă, atunci scoate-ți „hainele de soldat” și fii așa cum ești tu, cu bune și rele.

Doar dacă te vei accepta așa cum ești, sensibilă, plângăreață, nostalgică, vei avea parte de o relație împlinită. Atunci poți privi în ochi viața, fără să te ascunzi după măști care te etichetează ca o „femeie puternică”. E greu să înveți să fii sensibilă, dacă nu vei înțelege care sunt momentele când merită să fii puternică. Puterea este atrăgătoare, însă pentru a o purta mereu vei avea nevoie de multă energie.

Înțelege, puterea femeii constă în slăbiciunea ei. Mai precis, în înțelepciunea ei de a-și manifesta în echilibru, atât puterea, cât și slăbiciunea. Atunci când îți permiți să fii TU, înveți să accepți pe cei din jur, mai ales pe bărbați. Nu există perfecțiune pe lume, însă dacă înveți să accepți persoana de lângă tine, fără să o domini, ambii veți deveni mai buni.

Răspunsul la întrebearea „Cum devii mai sensibilă?” îl poți găsi doar în interiorul tău. Însă există anumite recomandări comune pentru majoritatea femeilor puternice. Fii deschisă în relații, fără să porți masca „femeii puternice”. Fii firească! Încearcă să vezi într-o persoană (bărbat) atât puterea lui, cât și micile lui slăbiciuni. Asta înseamnă să-i oferi posibilitatea să fie el, așa cum este de fapt.

Dacă un bărbat vrea să fie puternic în raport cu tine, permite-i asta. Nu te opune și nu concura. Ascultă-l atent și învață să auzi printre rânduri. Vorbește cu el despre subiectele care îl preocupă. Dacă vrei să ai parte de o relație frumoasă, bazată pe respect și încredere, forțat nu vei putea obține această armonie. Chiar și așa, fiecare femeie are o mulțime de calități cu care poate îmblânzi un bărbat.

Fă o alegere dintre senzația de o „femeie puternică” și sentimentul de „iubire”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu