sâmbătă, 24 iulie 2021

Lucruri pe care nu le poti accepta



Stii la fel de bine ca mine ca situatiile cu care te confrunti zi de zi te pun deseori la incercare, testandu-ti limitele. Inca de la o varsta frageda ai fost invatata ca frumos este sa uiti si sa ierti, insa ce faci atunci cand cineva iti face rau dinadins? Sunt lucruri despre care chiar daca nu vorbesti, raman intiparite pentru totdeauna in mintea ta.

O persoana care te minte nu este persoana cea mai demna de incredere careia sa ii dezvalui ceea ce simti. Nu stii niciodata cand isi va arata adevarata fata, iar daca te-a inselat deja simti ca nu mai poti crede in nimeni. Chiar daca nu iti este usor sa treci peste ce s-a intamplat, gandeste-te ca nu toti oamenii sunt la fel si priveste totul ca pe o experienta din care ai ce invata.

Sigur ai printre prietenii tai persoane care apeleaza la tine doar atunci cand au nevoie. Iti mai amintesti cand ai imprumutat inelul acela? Sau bluza ta preferata? Lipsa curajului te-a facut de multe ori sa taci, de frica sa nu te certi cu nimeni. Oricat ti-ai propune sa nu se repete, tu nu poti spune nu. Nu lasa pe nimeni sa te fure! Renunta sa ii pui pe ceilalti mereu pe primul loc si rasfata-te din cand in cand. Data viitoare cand ti se cere ceva nu oferi nimic pana nu esti convinsa ca vrei. Cine se supara din acest motiv nu merita sa iti stea aproape.

Mai toata lumea barfeste la un moment dat, insa daca iti prinzi prietena raspandind zvonuri despre tine sau chiar impartasindu-ti secretele tale altora, trage semnalul de alarma. Fii mai atenta cu acea persoana care a uitat sa respecte datoriile prieteniei deoarece nu poti sti daca “a fost doar o singura data” si “nu se va mai repeta”. Pe de alta parte, secretele pastrate fata de tine de catre altii nu pentru ca ei ar avea vreun beneficiu, ci pentru ca ei nu vor ca tu sa ai succes sunt la fel de periculoase. Toate persoanele din viata ta ar trebui sa fie fericite de realizarile tale si nicidecum sa nu se bucure daca ai fi mai fericita. Daca nu este asa, renunta la a mai avea legatura cu astfel de oameni.

Violenta este o alta problema larg raspandita. Nimeni nu loveste pe altcineva din greseala oricat de rau le-ar parea. Nu ierta pe nimeni care apeleaza la un asemenea mod brutal de a rezolva o situatie, indiferent cat de mult ar cantari acea persoana in inima ta. Nu ai vrea sa ajungi sacul de box pe care altcineva isi descarca nervii.

Daca nu ai trecut prin nicio situatie de acest gen, te poti considera cu adevarat norocoasa. Atunci cand ierti pe cineva, fii sigura ca acea persoana merita a doua sansa. Judeca bine situatia in care te afli pentru a lua decizia corecta, astfel incat sa nu regreti mai tarziu. Nu lasa pe nimeni sa te raneasca si nici sa te schimbe. Pretuieste-te si fii constienta ca meriti sa ai in jurul tau doar persoane pe care le iubesti si te iubesc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu