duminică, 22 ianuarie 2017

Cod galben



În fiecare anotimp al anului constat că suntem avertizaţi de coduri colorate: cod galben de caniculă, cod portocaliu de viscol, cod roşu de ninsoare şi aşa mai departe. Devine stresant să vezi că schimbările meteo sunt relatate sub formă de coduri colorate.

Eu însă dacă tot este vorba de coduri, şi asta nu are nici o legătură cu timpul petrecut în bucătărie, aş vrea să aud la ştiri despre: cod galben (în cel mai bun caz) de prostie. De ce doar anumite fenomene, cum sunt cele meteorologice să fie marcate prin coduri colorate ? Vă daţi seama ce ar fi pe stradă ? O mulţime de oameni marcată cu banderole colorate pe mână pe care poţi să-i ocoleşti dacă vrei şi să nu te trezeşti neştiind ce fel de oameni sunt că intri în contact direct cu ei.

Se întâmplă să pui o întrebare unui vânzător despre produsul pe care îl are pe tarabă şi după câteva minute să îţi dai seama că el habar nu are ce vrei de la el, apoi tot tu te întrebi : cu ce am greşit oare, vreau doar să cumpăr un kilogram de mere şi doream să ştiu care le este originea. Asta în cel mai fericit caz, oricum dai de prostie peste tot. Nu ştiu cum staţi voi cu nervii, dar eu m-am săturat de atâta prostie pe metru pătrat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu