joi, 20 iunie 2024

Fără încredere, fiecare moment din viața ta devine un coșmar



Imaginați-vă o viață fără încredere: partenerul merge la muncă și nu aveți pace de minte.

Partenerul vă verifică mesajele și nu poate accepta că este doar un prieten de la școală, vreți să împărtășiți un secret cu soțul/soția, dar nu sunteți siguri dacă vor păstra secretul.

De fapt, o relație fără încredere este pur și simplu haotică și disfuncțională.

A avea încredere în cineva înseamnă că te poți baza pe ei și să te simți confortabil și în siguranță cu ei.

Este o piesă importantă a construcției pentru orice relație. Fără ea, temelia va rămâne întotdeauna șubredă.

Construirea încrederii este un proces bidirecțional, este important să avem încredere și la fel de important să fim de încredere.

Acest lucru necesită un efort și un angajament reciproc. Înainte de a construi încrederea, trebuie să înțelegeți așteptările celuilalt și ce înseamnă încrederea pentru dumneavoastră.

Încrederea in sine se construieste pe baza experientelor noastre, dar mai ales pe baza a cum judecam aceste experiente, așa ca idei precum „nu sunt suficient de bun” ajung sa se adevereasca daca ne repetam acest lucru suficient de des.

Deși pare ca de la o anumita varsta nimic nu se mai schimba, modul in care percepem realitatea și pe noi inșine se poate modifica atunci cand intelegem ce cauzeaza lipsa de incredere in sine și ne supunem la exercitii și activitati care ne provoaca sa regandim viziunea noastra asupra lumii.

Deși atat increderea in sine, cat și stima de sine se construiesc pe baza experientelor trecute și vizeaza experiente viitoare, stima de sine este vazuta ca o trasatura stabila și de durata, ceea ce inseamna ca necesita mai multa munca de introspectie sau chiar ajutor specializat pentru a fi adusa la un nivel sanatos. Fă ceea ce iti place cu incredere in tine si nu renunta pentru că ceilati nu sunt capabili să te inteleagă.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu