vineri, 21 iunie 2024

Suntem rezultatul a ceea ce gândim


Oferă exact ceea ce ți-ai dori să primești și exact asta vei primi înapoi! Chiar dacă nu de la aceleași persoane cărora le oferi tot ceea ce ai tu de oferit. Reține însă faptul că Universul este un spațiu al cooperării și ceea ce aduci în Univers, aceea se va întoarce la tine. Renunță să mai faci „afaceri” cu Universul și renunță să oferi doar ceea ce primești în schimb sau doar dacă primești ceva la schimb.

Oferă libertatea pe care ți-ai dori să o primești la rândul tău;

Oferă încrederea pe care ți-ai dori să o primești de la cei din jur;

Oferă iubirea pe care ți-ai dori să o simți venind înspre tine;

Oferă ascultarea de care ai vrea să ai parte atunci când vrei să vorbești cu cineva;

Oferă sinceritatea pe care ai vrea să o experimentezi în raport cu orice altă persoană;

Oferă acceptarea de care ai vrea să ai parte din partea tuturor acelora cu care interacționezi;

Oferă sprijinul pe care ai vrea să îl primești atunci când simți că ești căzut(ă);

Oferă curajul pe care ai vrea să îl primești atunci când ești plin de frici;

Oferă vorbele pe care ai vrea să le auzi cât mai des sau întotdeauna;

Oferă compania pe care ai vrea să o ai în cele mai multe dintre situații;

Oferă solitudinea de care uneori simți că ai nevoie pentru a te regăsi pe tine însuți;

Oferă valoarea pe care ai vrea să o primești din partea anumitor persoane din jurul tău;

Oferă plus valoare tuturor oamenilor pe care îi întâlnești exact cum ți-ai dori ca viața ta să fie completată de plus valoare din partea oamenilor care intră în viața ta;

Oferă tot ceea ce ai mai bun fără a aștepta din partea acelora cărora le-ai oferit ceva la schimb!

Sarcina ta este să oferi…și să oferi exact ceea ce ți-ai dori să primești. Cum răspund cei cărora le oferi ceea ce oferi tu, acest lucru nu mai este sarcina ta. Este sarcina lor (Atenție! Nu este datoria lor, este alegerea lor). Însă tu vei primi înapoi din partea Universului în măsura și pe măsura a ceea ce oferi.

La rândul lor, persoanele cărora le oferi tot ceea ce poți tu să oferi vor primi înapoi exact ceea ce oferă celorlalți, inclusiv ceea ce ți-au oferit ție. Dar atâta timp cât vei avea de oferit doar dacă vei primi la schimb măcar ceea ce oferi, nu faci altceva decât să te limitezi și să limitezi abundența în Viața ta. Vei pune limite unui Univers infinit și care nu cunoaște limite, unui Univers care nu condiționează ceea ce oferă. Legile sale funcționează în permanență, indiferent de legile morale sau juridice.

Fiecare vorbă bună, fiecare zâmbet pe care-l oferiți unui om care s-ar putea să aibă o zi proastă, se întoarce la dumneavoastră în moduri în care nu vă așteptați.

Așa funcționează întreg Universul și principiul este cel al cooperării. În concluzie, dacă vrei să ai de partea ta întreg Universul, cooperează prin a aduce în această lume exact ceea ce ți-ai dori să primești din partea Universului. Și garantat, într-un timp mai scurt decât ai crede, vei primi din partea Universului exact lucrurile pe care tu le-ai adus ca și contribuție personală. Și asta pentru că viața este o oglindă!

Odată cei vei adopta cooperarea în Viața ta și vei renunța la abordarea de a avea o „relație de afaceri” cu Universul, vei remarca faptul că tot în jurul tău se va schimba, va înflori și va curge în direcția dorită de tine, în direcția tuturor acelor lucruri, sentimente, atitudini și gânduri pe care tu le aduci în Univers. Chiar dacă uneori ceea ce îți dorești nu se întâmplă, vei putea remarca faptul că de multe ori Universul aranjează lucrurile mai bine decât ți-ai fi imaginat. Și asta doar datorită faptului că vei renunța la conceptul de economie, de a oferi condiționat, de a oferi doar dacă vei câștiga ceva sau dacă vei primi ceva înapoi.

Poate părea greu de crezut, poate pare un concept de viață visător și depășit de cerințele secolului 21. Însă Universul nu cunoaște astfel de noțiuni de limită de spațiu și timp. Călătorie plină de însemnătate îți doresc și îndrăznește să călătorești dincolo de limite!


joi, 20 iunie 2024

Fără încredere, fiecare moment din viața ta devine un coșmar



Imaginați-vă o viață fără încredere: partenerul merge la muncă și nu aveți pace de minte.

Partenerul vă verifică mesajele și nu poate accepta că este doar un prieten de la școală, vreți să împărtășiți un secret cu soțul/soția, dar nu sunteți siguri dacă vor păstra secretul.

De fapt, o relație fără încredere este pur și simplu haotică și disfuncțională.

A avea încredere în cineva înseamnă că te poți baza pe ei și să te simți confortabil și în siguranță cu ei.

Este o piesă importantă a construcției pentru orice relație. Fără ea, temelia va rămâne întotdeauna șubredă.

Construirea încrederii este un proces bidirecțional, este important să avem încredere și la fel de important să fim de încredere.

Acest lucru necesită un efort și un angajament reciproc. Înainte de a construi încrederea, trebuie să înțelegeți așteptările celuilalt și ce înseamnă încrederea pentru dumneavoastră.

Încrederea in sine se construieste pe baza experientelor noastre, dar mai ales pe baza a cum judecam aceste experiente, așa ca idei precum „nu sunt suficient de bun” ajung sa se adevereasca daca ne repetam acest lucru suficient de des.

Deși pare ca de la o anumita varsta nimic nu se mai schimba, modul in care percepem realitatea și pe noi inșine se poate modifica atunci cand intelegem ce cauzeaza lipsa de incredere in sine și ne supunem la exercitii și activitati care ne provoaca sa regandim viziunea noastra asupra lumii.

Deși atat increderea in sine, cat și stima de sine se construiesc pe baza experientelor trecute și vizeaza experiente viitoare, stima de sine este vazuta ca o trasatura stabila și de durata, ceea ce inseamna ca necesita mai multa munca de introspectie sau chiar ajutor specializat pentru a fi adusa la un nivel sanatos. Fă ceea ce iti place cu incredere in tine si nu renunta pentru că ceilati nu sunt capabili să te inteleagă.