duminică, 21 martie 2021

Blocaj emoţional

Sentimentele negative au capacitatea de a ne influenţa deciziile şi chiar de a ne schimba viaţa. De asemenea, s-a descoperit că emoţiile negative ne pot afecta sănătatea pe termen lung, putând chiar să provoace afecţiuni fizice prin creşterea nivelului de stres, dar şi depresie sau tulburări de comportament. Dar cum poţi elimina emoţiile negative pe care le simţi blocate în interiorul tău? Din fericire există câteva metode simple şi eficiente. Mulţi dintre noi am încercat de-a lungul timpului să scăpăm de furie, tristeţe, teamă sau sentimentul de vinovăţie.

Meditaţia este extrem de benefică pentru eliberarea emoţiilor negative. Atunci când medităm, reuşim să ignorăm lumea exterioară şi tot ceea ce ne distrage atenţia. În acest fel ne putem concentra mult mai bine asupra stărilor emoţionale şi blocajelor adânci, la care altfel nu am avea acces. Meditaţia ta va ajuta să te cunoşti mai bine, să afli care este adevărata sursă a emoţiilor tale negative. Îţi va fi mai uşor să-ţi asculţi intuiţia şi să te vindeci din interior.

La fel ca şi meditaţia, rugăciunea este o modalitate prin care te poţi conecta foarte puternic cu latura ta emoţională. Dacă eşti o persoană credincioasă, rugăciunea te va ajuta să elimini acele emoţii negative care îţi afectează viaţa zi de zi. Vei putea să le cunoşti adevărata cauză şi să le estompezi treptat până când vor dispărea definitiv.

Comunicarea cu un prieten sau cu un membru al familiei te va ajuta întotdeauna să te simţi mai bine atunci când treci printr-o situaţie dificilă. Este o metodă prin care te descarci şi prin care elimini tensiunea interioară. În mod sigur te vei simţi mai bine şi vei avea o stare de uşurare, ca şi când o povară ţi-a fost luată de pe suflet. Dacă simţi că nu poţi vorbi cu o persoană apropiată despre ceea ce te macină, atunci poţi apela la un psiholog sau psihoterapeut. Un specialist va şti cum să abordeze problemele emoţionale cu care te confrunţi şi te va ajuta să te eliberezi de ele.

Pentru a depăși aceste blocaje, majoritatea oamenilor aleg strategia struțului; pur și simplu încearcă să le ignore, sperând că vor dispărea. Ei bine, ele nu vor disparea! Pe termen lung se vor acumula și vor deveni o povară din ce în ce mai grea pe umerii dumneavoastră. Așadar, ignorarea lor nu este o strategie câștigătoare. Strategia câștigătoare pe termen lung este să înțelegeți ce cauzează existența acestor blocaje mentale și emoționale și apoi să mergeți la cauza principală a acestora și să o eliminați. În acest fel, rezolvați problema de la rădăcină și nu vă va mai deranja niciodată.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu