duminică, 10 ianuarie 2021

Plăceri (ne)vinovate



Se întâmplă ca atunci când întâlnim asocierea de plăcere (ne)vinovată gândul ne fuge rapid la un aspect negativ. La un viciu. La ceva ce ne poate afecta organismul. De prea puține ori ne gândim, cu adevărat, că acea plăcere poate fi vinovată doar prin simplul fapt că noi îi atașăm un sentiment de vinovăție sau ne așteptăm ca și cei din jurul nostru să fie de acord cu plăcerea noastră. Să privim lucrurile dintr-un alt unghi ne ajută să înțelegem ceea ce ne face fericiți și de ce, dar și să ne asumăm ceea ne place. Totul într-un mod conștient.

Fiecare dintre noi are o plăcere vinovată. Fiecare plăcere vinovată este, de fapt, o pasiune puternică pe care o avem, este o sursă de bucurie autentică și de conectare cu noi. Este o plăcere care ne face fericiți și nu trebuie să ascundem acest lucru. Trebuie doar să o trăim, să o simțim și să ne bucurăm conștient de ea. Fiecare plăcere vinovată este, de fapt, o pasiune puternică pe care o avem, este o sursă de bucurie autentică și de conectare cu noi.

O plăcere vinovată este capabilă să ne transmită emoții puternice și pozitive, care duc spre o împlinire ce vine din interiorul nostru. Care nu depinde de factorii externi, ci doar de atenția noastră. Alergatul, cititul, scrisul, călătoriile, muzica, condusul, gătitul, de ce nu chiar sex-ul, cafeaua, alcool-ul sau ciocolata sunt cele mai nevinovate plăceri vinovate dintre toate câte există. Ele îți transmit emoție, trăiri unice, au grijă de tine și te ajută să îi surprinzi și pe cei din jur oferindu-le în dar o carte preferată, o călătorie într-un loc nou sau o orice altceva le provoacă plăcere.

Viața este destul de dificilă și complicată, în mod special dacă activitățile pe care le faci zi de zi, te pun în legătură cu diverse persoane. Astfel, din când în când, fără a te orienta spre o extremă, acceptă-ți micile “plăceri nevinovate” și asigură-ți timpul necesar pentru a te face singur fericit. Fericirea este cheia succesului, iar pentru a o atinge, este nevoie să îți acorzi îngrijirea de care ai nevoie, încercând să te concentrezi pe elementele pozitive și benefice din orice experiență pe care o trăiesti. Recuperează-ți motivația, entuziasmul și energia de care ai nevoie, prin activități plăcute. Gândește-te câteodată doar la tine, funcționează :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu