vineri, 21 august 2020

Dragostea se traieste intotdeauna in doi


Fericirea incepe intotdeauna de la cifra 2. Fiecare om are o latura duala pe care nici stiinta, nici mitologia nu a reusit sa o explice. Asa suntem si ca sa fim fericiti avem nevoie de un partener de suflet pe care sa-l iubim si care sa ne impartaseasca aceleasi sentimente.

Viata de cuplu inseamna sa existe intotdeauna- doi - nu unul. Pune accent pe tine. Veniturile tale consumale si pentru bucuria sufletului tau...nu pentru o casa care..mai tarziu sau mai devreme va fi sau nu si a ta...Merita sa investesti in viata de cuplu, nu financiar - ci sentimental DAR pana la o limita- sa nu te neglijezi pe tine pentru bucuria fara limite a celuilalt. Un cuplu inseamna: DAU si PRIMESC...

Libertatea ta inceteaza cand libertatea lui exista. Deci - acordati timp si constatati ca in primul rand trebuie sa te iubesti pe tine altfel nu o sa fii fericita niciodata indiferent de relatie. Insa de unde stim cand iubim? De unde stim ca relatia pe acre o cladim este cea adevarata? Viata in doi implica mult mai multe decat sentimente. E drept, de la acestea porneste, insa e completata de orgolii si compromisuri, certuri si bucurii, neajunsuri si partajul responsabilitatilor, de vise si de rutina.

 O relatie reala, insa, inseamna si momente dificile, de criza, conflicte si tensiuni, stres si oboseala. Muzica, filmele promoveaza un model "ideal" de relatie si multe cupluri se compara cu acest ideal sau sunt in cautarea lui.Asteptarile nerealiste produc multa suferinta in cupluri si mentin interpretarile si judecatile celuilalt.

Cred ca toata lumea ar recomanda sa traiti momentul, sa luati totul ca atare si asa claditi pas cu pas relatia pe care vreti sa o traiti. Nimic nu se face pocnind din degete, relatia se construieste pe baza sentimentelor precum si a compromisurilor pe care sunteti dispusi s le faceti. Traiti astazi si construiti-va impreuna relatia de maine :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu